Birçok kişi personel alım ilanlarını yakından takip ediyor. Bunlar biride Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı ilan... Peki Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı personel alımı ilanın detaylarını nelerdir? Yaş ve KPSS şartı bulunuyor mu?

T.C. Ticaret Bakanlığı Sözleşmeli 2.500 yeni personel alımı bugün açıklandı. Sözlü Sınav ile Muayene Memuru, Uygulamalı (Fiziki Yeterlilik) ve Sözlü Sınav ile Gümrük Muhafaza Memuru, KPSS puan sıralaması esas alınmak suretiyle Büro Personeli alımı yapılacak. Ticaret Bakanlığı memur alımı başvuru tüm detayları ve süreci bu yazımızda bulabilirsiniz.

Sözleşmeli personel alımı kontenjanları

200 kadroya Sözleşmeli Muayene Memuru alımı Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri için olacak.

50 kadroya Sözleşmeli Gümrük Muhafaza Memuru alımı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü (Merkez Birimi)  için olacak.

1.250 kadroya Sözleşmeli Gümrük Muhafaza Memuru alımı Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri için olacak.

1.000 kadroya Sözleşmeli Büro Personeli alımı Merkez Birimleri, Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri, Ticaret İl Müdürlükleri ve Serbest Bölge Müdürlükleri için olacak.

Ticaret Bakanlığı memur alımı genel başvuru şartları

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, 2022 KPSS’den tüm branşlar için 70 almak, gümrük muhafaza memuru alımı için erkeklerde en az 172 cm, kadınlarda ise en az 165 cm boyunda olmak gerekiyor.

Muayene Memuru alımı için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.), Gümrük Muhafaza Memuru alımı için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1992 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.) gerekiyor.

Kamu personel alımı mezuniyetler

Muayene Memuru alımı için hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, uluslararası ticaret ve finans, finans ve bankacılık, gümrük işletme ile muhasebe ve finans yönetimi bölümlerinden,

Gümrük Muhafaza Memuru alımı için hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, uluslararası ticaret ve finans, finans ve bankacılık, gümrük işletme ile muhasebe ve finans yönetimi bölümlerinden,

Büro personeli alımı için en az iki yıllık eğitim veren ve yüksekokulların büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, insan kaynakları yönetimi, adalet, dış ticaret, maliye, işletme yönetimi, muhasebe ve vergi uygulamaları, lojistik, bankacılık ve sigortacılık, halkla ilişkiler ve tanıtım, bilgi yönetimi, bilgisayar programcılığı ile bilgi teknolojileri mezunu olmak gerekiyor.

Kamu personel alımı başvuru süreci

Ticaret Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli Gümrük Muhafaza Memuru, Muayene Memuru, Büro Personeli alım için başvurular 21 Kasım ile 30 Kasım’a kadar yapılabilecek. Başvurular online olacak. 2.500 kadroya dair tüm detayları hemen bu kılavuzdan inceleyebilirsiniz.

Personel alım detayları ve klavuzu