Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde zabıta ekipleri, halk sağlıklı ve güvenilir gıda maddelerine erişimi için marketlere yönelik, ruhsat, hijyen, gıda ürünlerinin son tüketim tarihleri ve muhafaza şartları yönünde denetim gerçekleştirdi.

MARKETLERE ZABITA DENETİMİ 

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçede bulunan marketlerde denetlemelerde bulundu. Denetimlerde marketlerde rafları dolaşarak etiketleri inceleyip fahiş fiyat artışı, gramaj eksikliği ve etiket denetimi yapan ekipler, yaptıkları denetimlerde ayrıca esnafların ruhsat belgelerini ve satılan ürünlerin sağlık acısından uygunluğunu kontrol ettiler.
Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, ekiplerin denetimlerde hijyen şartları, çalışanlarının kılık kıyafeti, iş yeri temizliği ve üretim araçlarının temizliğini incelediklerini söyledi.
Vatandaşların sağlığı için rutin denetimlerin aralıksız devam ettiğini kaydeden Başkan Şahiner, “Belediye olarak halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Vatandaşların güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketebilmesi için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru, sağlığı, güvenliği ve esenliği için denetimlerimiz 7 gün 24 saat devam edecek” ifadelerini kullandı.