Çorum’a bağlı Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, ilçede yaşanan su sorununu hatırlatarak, Vali Mustafa Çİftçi'ye çağrıda bulundu.

Çorum’un Sungurlu İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, şehrin su sorununu yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yeniden gündeme getirdi.

‘SİYASİLERİN TALİMATLARI DIŞINA ÇIKMAYAN BÜROKRATLAR’

Sungurlu’nun taleplerinin sürekli kulak arkasına atıldığını iddia eden Şahiner, iktidarda olmanın sağladığı avantajları sadece kazandıkları yerlerde kullanan siyasiler ve bu siyasilerin talimatlarının dışına çıkmayan bürokratların, ülkenin gelişmesi yönünde büyük engel teşkil ettiklerini savundu.

'İLÇE HALKI KAZANSIN İSTİYORUZ'

3 yıldır ilçenin su meselesini gündeme taşıdığını hatırlatan Şahiner, açıklamasında özetle; “Mübarek Ramazan ayında bile Sungurlu’yu susuz bırakan bir zihniyetle mücadele ediyoruz. Ben bu şehrin Valisine tekrar çağrıda bulunuyorum. Ben kendim için bir talepte bulunmuyorum. Evci’den su istiyoruz. Sungurlulular için EDS kurulsun, 1.5 milyon getirisi olsun, ilçe kalkınsın istiyoruz.”ifadelerine yer verdi.

'EMİR ERİ DEĞİLİM, SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANIYIM'

Kimsenin emir eri olmadığını, seçilmiş bir belediye başkanı olduğunu vurgulayan Şahiner, “Ramazan’da istediğim suyu, yaklaşan Kurban Bayramı’nda da istiyorum. Bunu Sungurlu için, Sungurlulular ve Bayram için ilçeye gelecek misafirler için istiyorum. Sungurlu’ya katkı sağlayacak EDS istiyorum. Ve ben bunları seçilmiş bir belediye başkanı olarak, bana güvenen ve beni Sungurlu’ya Başkan yapan vatandaşlar için istiyorum.”dedi.

İKTİDARA GELDİĞİMİZDE...

Açıklamasında mensubu olduğu siyasi partinin sloganı ‘az kaldı’ kelimelerini kullanan Şahiner, “Her şey değişir. Ve her şey gibi bu ülkede iktidar da değişecek, ‘AzKaldı’. Bizim iktidara geldiğimiz gün, sırf demokratik haklarını kullandıkları için cezalandırılan Sungurlu’nun hesabını mutlaka soracağız."dedi.