Çorum’da ULAŞ A.Ş bünyesinde toplu taşıma hizmeti sunan 46 otobüs işletmecisi kontak kapatma kararı aldı.

PAZARTESİ GÜNÜ SEFERE ÇIKMAYACAKLAR

Çorum Belediyesi’nin kontrolünde toplu ulaşım hizmeti sunan ULAŞ A.Ş.’ye ait 46 otobüs işletmecisi, 18 Nisan 2022 Pazartesi gününden itibaren sefere çıkmayacak. Alınan karar ilgili birim ve belediye yöneticilerine iletildi.

18 HATTI BELEDİYE DEVRALMIŞTI

Edindiğimiz bilgilere göre; Çorum Belediyesi geçtiğimiz aylarda Ulaş A.Ş.’den 18 otobüs hattını devralarak hem ulaşım hem de gişe hizmetini sunmaya başladı. Aradan geçen birkaç aylık süreçte yeni gelişmeler yaşandı.

İŞTE GEREKÇELER

Çorum’da ULAŞ A.Ş bünyesinde toplu taşıma hizmeti sunan 46 otobüs işletmecisine otobüs başı mazotun fiyatı 13.5 lira iken 40 litre yakıt desteği sağlandı. Yakıt desteğinin 2023 yılı Şubat ayına kadar devam edeceği, duruma göre tarihin uzatılacağı güvencesi verildi. Ancak hem mazot fiyatı 22 liraya yükseldi hem de otobüs başı günlük 96 litre tüketildiğinden otobüsçüler zor durumda kaldı. Pandemi, maliyet artışı, öğrencilerin tatil dönemine girmesi, ulaşım ücreti zammının yetersiz kalması, vatandaşın alım gücünün düşmesi ve havaların ısınması gibi nedenler toplu ulaşımda yolcu sayısını ciddi oranda azalttı.

BELEDİYE YÖNETİMİNE HABER VERİLDİ

Bu kapsamda Çorum’da ULAŞ A.Ş bünyesinde toplu taşıma hizmeti sunan 46 otobüs işletmecisi 18 Nisan 2022 Pazartesi kontak kapatıp seferlere çıkmama kararı aldı. Söz konusu kararın tamamen maliyet artışı kaynaklı olduğu, başkaca herhangi bir neden bulunmadığı ifade edildi. Çorum halkına toplu ulaşımda mağduriyet yaşatılmaması ve tedbir alınması için sefere çıkmama kararı belediyenin ilgili birimlerine önceden bildirildi.

Kaynak:habercim19