Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında Delice-Çorum arasında demiryolu ve hızlı treni yatırım programına alarak ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Demiryolu yatırım maliyeti 22 milyar olarak açıklandı.

Çorum'un demiryolu ağları içerisinde olacağını duyurdu. Karaismailoğlu, "Çorum demiryolunun yatırım programına alınma süreci başladı. İnşallah hedefimiz yakında yatırım programına almak ve ihale sürecini başlatmak" dedi.

22 MİLYARLIK YATIRIM

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Çorum'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Valilik, Belediye Başkanlığı ve AK part İl Başkanlığı’nı ziyaretlerinde 2023 yılında Delice-Çorum arasında demiryolu ve hızlı treni yatırım programına alarak ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Türkiye'nin demiryolu ağırlıklı bir yatırım dönemine girdiğini ifade eden Karaismailoğlu, "Demiryolu yatırımları çok ağır maliyetli yatırımlar, uzun zaman alan işler. Çorum'da bizim demiryolu ağları içerisinde olan illerimizden biridir" diye konuştu.

İLK ETAP ÇORUM-ANKARA ARASI

Çorum demiryolu projesini kısa sürede yatırım programına alarak ihale sürecini başlatacaklarını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ilk etapta Çorum-Ankara arasını hizmete açmayı planladıklarını dile getirdi. Bakan Adil Karaismailoğlu, "Başlamak bitirmenin yarısıdır. Ağır yatırımlar, maliyetli işler. Bu projeyi de başladıktan kısa süre sonra tamamlarız" dedi.