DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Çorum Geykoca Barajında çalışmaların devam ettiğini belirtti. Geykoca Barajı'nda çalışmaların devam ettiği belirten Akça, Çorum Geykoca Barajı'nın tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 2.310 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını açıkladı.

DSİ'DEN ÇORUM'A BİR BARAJ DAHA!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Çorum ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Çorum Geykoca Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, ‘Çalışmaları devam eden Çorum Geykoca Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 2.310 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını’ söyledi.

Temelden yüksekliği 37 metre ve su depolama kapasitesi 831 bin m 3 olan Çorum Geykoca Barajının tamamlanması ile ülke ekonomisine yıllık 6 milyon TL katkı sağlamasının hedeflendiğini ifade eden Genel Müdür AKCA, “Önyüzü mebran kaplı homojen dolgu tipindeki barajın sulama tesisi tamamlanmıştır. Kret kotu 974 m olan Barajımızda, dolgu çalışması tamamlanmış, mebran kaplamasına devam edilmektedir. Şu anda projede % 85 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.’ dedi.