AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Bir Gençlik Şöleni” programında Çorum’dan 20 otobüs genç katılarak gövde gösterisi yaptı.

Çorum’dan Yüzlerce Genç, Erdoğan İçin Adana’da 

AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Bir Gençlik Şöleni” programında Çorum’dan 20 otobüs genç katıldı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 81 ilinden Adana’ya giden gençlerle bir araya geldi. Adana Stadyumu’nda gerçekleştirilen şölene Çorum’dan AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur ile yüzlerce genç AK Partili katıldı.
Şölene katılacak gençler için uğurlama töreni gerçekleştirildi. Törene, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar katıldı. 

AK Partili yöneticiler, gençleri Adana’ya dualarla uğurladı. 

Şölende gençlere hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığından itibaren vatandaşın sadece dertlerini, sıkıntılarını değil, sevincini, mutluluğunu da paylaştıklarını anlattı, her fırsatta şehirleri ziyaret ettiklerini, gençler başta olmak üzere tüm vatandaşlarla hasbihal ettiklerini ve hasret giderdiklerini söyledi.

"Gençlerimizin Arasına Nifak Sokulmasına Kesinlikle Rıza Göstermeyeceğiz"

Birileri nefret ve öfke diliyle konuşurken, kendilerinin tüm Türkiye'ye, Hacı Bektaş, Yunus Emre, Pir Sultan ve Ahmed-i Hani'nin sevgi diliyle konuştuklarını, "Gelin canlar bir olalım, sevelim sevilelim" dediklerini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Sırtını emperyalistlere ve onların temsilcilerine dayayan muhterislerin 3 günlük ikballeri uğruna bu ülkenin gençlerini bozuk para gibi harcamasına müsaade etmeyeceğiz. Gençlerimizin arasına nifak sokulmasına, fidan gibi delikanlılarımızın heba edilmesine kesinlikle rıza göstermeyeceğiz. Ezeli ve ebedi kardeşliğimize halel getirmeyecek, bizi ayırmaya çalışanlara meydanı asla terk etmeyeceğiz. Her karış toprağında bir şehidin yattığı bu mübarek vatanı kavgadan, kaostan medet uman kan tüccarlarının insafına bırakmayacağız.
Bizim siyasetimizde kışkırtmak, gençleri sokağa dökmek yoktur. Bizim siyaset anlayışımızda milleti düşmanlaştırmak, milleti kutuplaştırmak yoktur. Biz nefreti, öfkeyi, husumeti körükleyen değil, sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği, kucaklaşmayı öne çıkaran bir siyasi geleneğin mensuplarıyız. Bugün buraya sadece kucaklaşmaya gelmedik. Aynı zamanda raf ömrü tükenmiş, bayat senaryolarla milletimizi bölmeye heveslenen siyaset simsarlarına da net bir mesaj vermek için geldik. Türkiye'nin geleceğine kimsenin ipotek koyamayacağını bir kez daha güçlü bir şekilde haykırmak için geldik, milletimizin çelikten iradesine zincir vurulamayacağını dost, düşman herkese ilan etmek için geldik."

"Kardeşlik İkliminin Korunmasına İhtiyacımız Var"

Adana'nın kardeşliğin şehri olduğunu belirten Erdoğan, "İnşallah bugün, bu kutlu mesajların tüm ülke sathına dalga dalga yayıldığı bir mecraya dönüşecek." dedi.
Türkiye'nin gençlerinin, burada sergilediği dayanışmayla kalpleri nasır tutmuş, gözlerini kin ve nefret bürümüş malum çevrelere de hak ettiği cevabı vereceğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:
"Türkiye olarak her alanda önder, öncü ve lider olabilmemiz için bu kardeşlik ikliminin korunmasına ihtiyacımız var. Ülkemizi Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında tüm dünyanın gıptayla baktığı bir yer haline getirebilmemiz için muhabbetinize ihtiyacımız var. Milletimizi hayalleri ve hedefleriyle buluşturabilmemiz için gençlerimizin kucaklaşmasına ihtiyacımız var. O zaman iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, bizi ayırmaya, bölmeye çalışanlara karşı her zaman diri olacağız."
Bu gençliğin, Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak, dünyayı değiştirecek gençlik olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
"Siz, propaganda edileni, verileni, dayatılanı değil, kendi tarih ve kültür hazinesindeki hakikatleri arayıp bulacak gençliksiniz. Siz, dağılmışları toplayacak, gizlenmişleri açacak, karanlıkları güneşle aydınlatacak gençliksiniz. Siz, çürümüşlüğün, sinsi oyunların, kirli mecraların içinden kendi medeniyet değerlerimizin kılavuzluğunda sıyrılıp erdemli yolları açacak gençliksiniz. Sizde bunu görüyorum. Size inanıyorum. İnanıyorum ki üstadın ifadesiyle 'Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın, gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın' dediği gibi karanlıkları yırtıp aşacak gençliksiniz. Gençler siz, Mavera'daki aşk iksirini sağacak, çekirdekleri yarıp özü bulacak, kozaları örecek, uyuyan medeniyeti yeniden diriltecek olan gençliksiniz."