İstanbul merkezli Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği yöneticileri Çorum’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunduktan sonra  akşam iftar düzenledi. Hanoğlu Konağı’nda gerçekleştirilen iftara çok sayıda davetli katıldı.

DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Elif Şahin, Necati Şahin, İbrahim Sezikli ve Ahmet Cihat Yıldız’ın katıldığı toplantıda flaş havaalanı çıkışı dikkat çekti.

MEHMET ZAİD YILDIRIM KONUŞTU

ÇEİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zaid Yıldırım, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra Çorum’un müstakil havaalanı talebinde haksızlığa uğradığını belirterek, “Çorum'un o kadar hizmet eksiği var. Çorum'da havalimanı olmadı gerekiyor. Kesinlikle yapılması gerekiyordu. Yozgat'a havalimanı yapılması Çorum için facia bir durum. Geçen bir yarışmaya da konu oldu. İhracatımız yükselişte ancak havaalanımız yok. Geçmişte mücadele verdik. Ama olmadı. Bundan sonraki süreçte bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Çorum'un hizmetler ve yatırımlar konusunda yeterli değil. Biz mülayim insanlarız. Anadolu insanı kavgacı değil mülayim. Diğer iller söke söke alıyor. Yozgat'a havalimanı yapılması israf. Amasya, tokat toplasanız bir Çorum etmiyor.“ dedi.
İşte o açıklama:

DERNEĞİN FAALİYETLERİ

“ÇESİAD 16 yıllık bir geçmişe sahip. Çorum'u ziyaret ederek vali, belediye, STK'lar üniversite ile görüştük. ÇESİAD olarak öğrenci faaliyetleri olduğu önceliğimiz. Sadece burs vermiyor öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz. Mezun öğrencilerle toplantılar yapıyoruz. Onlarla istişare yapıyoruz. Mezun öğrencilerimiz dönüş yapmaya burs vermeye başladım çarkı döndürmeye başladık. Mayıs ayında Çorum gezisi olacak. 20-21-22 Mayıs tarihlerinde bir heyetimiz Çorum'da olacak. Çorumlular gecesi olacak. Herkes kendi yöresini tanıtacak. Bir de öğrenci kulübümüzün düzenlediği enler yarışması olacak. Daha önce kütüphaneler kurduk. Bütün ilçelere. Eğitim faaliyetlerimiz devam edecek. Lise son sınıf öğrencilerinden birer öğrenci yapılacak. Amacımız Çorum'a hemşehrilerimize nasıl faydalı olabiliriz.

ÇESİAD olarak hemşehrilerimizle İstanbul arasında köprü olduk. Bütün derneklerin bir araya geldiği Çorumlular Konfederasyonu kuruyoruz. İstanbul'da güzel şeyler oluyor. Çorumlular bir araya geliyor. ÇORKON çatısı altında tüm dernek ve federasyonları toplayacağız.

İSTANBUL’DA ÇORUM LOBİSİ EKSİK

İstanbul'da gurbeti yaşıyor ve görüyoruz. Kaynaşmaya, dayanışmaya ihtiyacımız var. İstanbul'da Çorum lobisi eksik. Diğer iller memleket geceleri yapıyor bundan sonraki süreçte Çorumlular gecesi yapmak istiyoruz ve geleneksel hale getirmek istiyoruz. Lobi oluşturmak istiyoruz. Siyaset üstüyüz. Biz tüm partilere eşit mesafedeyiz. Önceliğimiz Çorumlu olması. Bugüne kadar bunu ön planda tuttuk bundan sonra da öyle olacak..

DİĞER İLLER SÖKE SÖKE ALIYOR

Çorum'un o kadar hizmet eksiği var. Çorum'da havalimanı olması gerekiyor. Kesinlikle yapılması gerekiyordu. Yozgat'a havalimanı yapılması Çorum için facia bir durum. Geçen bir yarışmaya da konu oldu. İhracatımız yükselişte ancak havaalanımız yok. Geçmişte mücadele verdik. Ama olmadı. Bundan sonraki süreçte bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Çorum'un hizmet ve yatırımların alınması konusunda yeterli değil. Biz mülayim insanlarız. Anadolu insanı kavgacı değil mülayim. Diğer iller söke söke alıyor. Yozgat'a havalimanı yapılması israf. Amasya, Tokat toplasanız bir Çorum etmiyor.

Kaynak: Habercim19