Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından tasarlanan Hürkuş eğitim uçağı, Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne tanıtıldı. Türkiye’den Bakü’ye giden iki Hürkuş-B uçağı ile Azerbaycanlı pilotlarda uçtu. TUSAŞ ekibi, Azerbaycan Hava Kuvvetleri için bir tanıtım brifingi de gerçekleştirdi

Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı duyurdu

Gelişmeyi Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı duyurdu. Uçuşu Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov ve pek çok üst düzey askeri, diplomatik yetkili izledi.

İlk ihracat Nijer’de

TUSAŞ’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı Hürkuş Projesi’nin seri imalatında 14 adet uçak tamamlandı. Bunların 6’sı Nijer’e ihraç edilecek. Anlaşma, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Kalan 8 uçak, Türk Hava Kuvvetleri için HYEU (Hava Yer Entegrasyon Uçağı) görevinde kullanılacak. HÜRKUŞ HYEU ile İleri Hava Kontrolörü, İleri Muharebe Kontrolörü ve Müşterek Ateş Destek Timi eğitimleri verilecek.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na bağlı 135’nci filo isterlerine göre gelişmiş varyant olarak adlandırılan HÜRKUŞ HYEU’nun, düşük kullanım maliyet ve gelişmiş aviyonik sistemleri ile önemli avantajlar sağlayacağı öngörülüyor.

HÜRKUŞ’un mevcut gelişmiş özelliklerine ek olarak HÜRKUŞ HYEU ile Elektro-Optik / Infrared (EO/IR) kamera, lazer güdümlü ve güdümsüz eğitim mühimmatlarının yanı sıra oto pilot entegrasyonları da aşamalı olarak gerçekleştirilebilecek.